Έχετε αποκτήσει το κατάλληλο στιλ. Μπράβο σας και συγχαρητήρια. Τα βλέμματα σας ακολουθούν μαζί με τα σχόλια και γι’ αυτό να κρύβετε και καμία χάντρα θαλασσί στην τσέπη για το κακό μάτι. Το καλό στιλ έχει και κάποιες παρενέργειες. Σε αυτό τον οδηγό θα σας δείξουμε πως θα τις διαχειριστείτε για να μην χάστε αυτό που με τόσο κόπο αποκτήσατε:

 

#1: Λαμβάνετε πολλά θετικά σχόλια

«Φαίνεσαι πολύ καλός», «Τι τύπος» και άλλα πολλά. Τα ακούτε όλη την ημέρα και έχει αρχίσει να σας γίνετε βάρος. Δεν το απολαμβάνετε πλέον. Μπορείτε να καταλάβετε πλέον πως θα νοιώθει ο Μπραντ Πιτ και οποιοσδήποτε άλλους κουβαλάει μεγάλη φήμη. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κρατήσετε ταπεινό πρόσωπο. Τα χαμόγελά σας πρέπει να φαίνονται ειλικρινή. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία σειρά κλισέ απαντήσεων «Σας ευχαριστώ πολύ» και «εσείς δείχνετε υπέροχα». Καλύτερα η κλισέ συμπεριφορά από την αλαζονεία, που φέρνει κατόπιν κακή φήμη.

 

#2: Σας περνούν για το διευθυντή καταστήματος

Ενδεχομένως να βρίσκετε στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ με τα ποτά και να σας σταματήσει κάποιος για να σας ρωτήσει που θα βρει κάτι. Υπάρχουν δύο κίνδυνοι: α) να δείξετε προσβεβλημένος, β) να κάνετε το συνομιλητή σας να αισθανθεί χαζός. Να τα αποφύγετε και τα δύο: Χαμογελάστε και πείτε ότι και εσείς είστε πελάτης. Θα σας ζητήσει συγγνώμη και κατόπιν θα κοιτάξει αλλού από αμηχανία.

 

#3: Οι άγνωστοι που σας μιλούν φιλικά

Τυγχάνει στους ανθρώπους με στιλ, να τους καλημερίζουν πολλοί και άγνωστοι το πρωί στο κτήριο του γραφείου, να τους ανοίγουν την πόρτα, να τους πατούν το κουμπί στο ασανσέρ. Θα ακούσουν πολλές φορές την φράση «κύριε». Είναι δύσκολο να μάθετε τα ονόματά τους. Προσπαθήστε, όμως, να συγκρατήσετε πρόσωπο με τόπο και χρόνο που το έχετε συναντήσει. Εάν το μνημονεύσετε θα τον κερδίσετε με την ευγένειά σας.

 

#4: Η γυναίκα σου θέλει να υποβιβάσει το στιλ σου

Η σερβιτόρα σας περιποιείται σα να είστε VIP, αλλά αγνοεί τη γυναίκα σας. Η μπέϊμπι σίτερ έρχεται στο σπίτι φορώντας τα πιο κοντά μίνι για να σας τεστάρει. Η συνάδελφος στη δουλειά χαϊδεύει το κασμιρένιο πουλόβερ σας, παρουσία της γυναίκας σας, η οποία ανεβάζει 200 σφυγμούς. Κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγματα από τη γυναικεία ζήλια. Να προσέξετε τα λόγια σας και να μην γελάσετε. Εκτός αν θέλει να δείτε τα ρούχα σας παρανάλωμα του πυρός. Να είστε συγκαταβατικοί στα λόγια της και θα της περάσει.

 

#5: Ο Διευθυντής σας ανησυχεί ότι θα σας χάσει

Η αναβάθμιση της γκαρνταρόμπας σας μπορεί να βάλει το διευθυντή σας σε υποψίες. «Πάει σε συνεντεύξεις για άλλες εταιρίες» μπορεί να σκεφθεί. Θα σας καλέσει στο γραφείο και θα σας υποβάλει σε διανοητική δοκιμασία, που δεν θα είναι ευχάριστη. Προ κρίσης απλά θα σας έδινε αύξηση. Χαμογελάστε και πείτε ότι απλά είναι μία προσωπική επιλογή και ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα.

 

#6: Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι είστε πλούσιοι

Έχετε καιρό να βγείτε με φίλους και όταν το κάνετε, σας βλέπουν καλοντυμένους και σου λένε: «Δικός σου ο γύρος με τα ποτά». Μαχαιριά, ειδικά αν έχεις να πληρώσεις στο τέλος του μήνα τη δόση της εφορίας και του ΕΝΦΙΑ. Για να μην πούμε για την τύπισσα που σου δίνει το τηλέφωνό της για ραντεβού και όταν τη συναντάς ρωτά που είναι η λιμουζίνα με τον οδηγό. Οι επιλογές είναι δύο: α) μένεις σπίτι β) βγαίνεις όταν έχεις χρήματα ή όταν έχεις οργανώσει την έξοδο σε μέρη όπου δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις για οποιοδήποτε λόγο.

 

#7: Σας αντιμετωπίζουν ως ειδικό

Οκέι, δεν μπορείτε να είστε ειδικός και γκουρού για τα πάντα, ούτε έχει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα. Αυτό να το ξεκαθαρίσετε. Όμως, με τη μόδα τα πάτε καλά και γι’ αυτό έχετε το απαράμιλλο στιλ. Να πείτε την αλήθεια: ΝΤΥΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ PRINCE OLIVER