5 κανόνες για το αμάνικο και το γιλέκο

Πολλοί άνδρες ρωτούν ποιοι είναι οι «κανόνες» όταν πρόκειται να φορέσουν ένα αμάνικο φανελάκι. Πρόκειται για ένα περίεργο κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας επειδή η διαφορά μεταξύ του μεγαλείου του στιλ και του απόλυτο στιλιστικού ναυαγίου είναι πολύ λεπτή. Τι συμβαίνει τελικά με το φανελάκι; Είναι ένα T-Shirt που του έφυγε το «Τ»; Είναι ένα αθλητικό ρούχο μόνο για το ταπί της πάλης ή για το γυμναστήριο; Η εν τέλει είναι ένα ρούχο που μπορεί να μετατρέψει τον άνδρα σε πρότυπο μόδας, όπως  συμβαίνει με τον ηθοποιό Ryan Gosling όταν περπατάει στους δρόμους του L. A. φορώντας απλά ένα φανελάκι. Όλα αυτά σε ένα πρώτο επίπεδο. Διότι αν θέλουμε να ανέβουμε σκαλοπάτι στην κατάταξη της μόδας, θα προτιμήσουμε ένα σκέτο γιλέκο, χωρίς πουκάμισο, χωρίς T-Shirt από μέσα και θα συγκεντρώσουμε όλα τα βλέμματα.  Ας δούμε, όμως, μερικούς κανόνες:

amaniko

  1. Όχι κάτω από τη ζώνη

Το αγαπημένο σας φανελάκι δεν πρέπει να πηγαίνει κάτω από τη ζώνη. Επίσης δεν χρειάζεται να είναι κολλητό πάνω σας. Αφήστε τα αυτά για τους «σφίχτες» στα γυμναστήρια. Περίπου 2,5 εκατοστά από το σώμα σας αέρα να έχει το μπλουζάκι είναι θεμιτό. Έτσι θα αποφύγετε και τα στίγματα από τον ιδρώτα.

  1. Παν μέτρον άριστον

Προσοχή σε αυτό τον κανόνα. Η αποκάλυψη δέρματος θέλει μέτρο. Μέρος τραπεζοειδών, μέρος του στέρνου. Απαγορεύεται να δείχνετε θηλές του στήθους. Αυτό είναι για την παραλία, όχι για τον δρόμο.

  1. Όχι μότο γυμναστήριου

Ότι χειρότερο είναι να φοράτε ένα φανελάκι και να έχει πάνω μότο γυμναστηρίου ή μία φωτογραφία από βάρη. Δεν χρειάζεται να διαφημίζεται τον τρόπο με τον οποίο γίνεστε φιτ. Αφήστε το στην φαντασία των όσων σας βλέπουν. Χρειάζεται μετριοπάθεια το συγκεκριμένο στιλ για να μην γίνει γραφικό. Προτιμήστε ρίηγες ή τονικά μοτίβα.

  1. Ετοιμάστε τον εαυτό σας

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ο σώμα του Wolverine για να φορέστε ένα γιλέκο ή ένα αμάνικο φανελάκι. Αλλά σίγουρα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί. Χρειάζεται μία στοιχειώδη καλή φυσική κατάσταση. Χρειάζεται προετοιμασία, διότι ένα στέρνο ή ένας σβέρκος γεμάτος τρίχες σαν αρκούδα δεν θα κάνει καλή εντύπωση.

wolv

  1. Δεν είναι μόνο για την παραλία

Είναι μύθος ότι τα αμάνικα πρέπει να τα φορούμε σκέτα. Μπορούν να συνδυαστούν ακόμα και με σακάκια, με μπλέιζερ ή και πάνω από πουκάμισα! Βεβαιωθείτε πως όταν αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι αριστοκρατικό. Αστεία μπορείτε να κάνετε με τους φίλους σας. Με το στιλ ποτέ…

Πηγή GQ