Φορώντας σωστά το κοστούμι

Κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει πως φοριέται σωστά το κοστούμι για να δείχνει ωραίος με αυτό. Εδώ θα δείτε τον οδηγό για το πώς θα γίνει αυτό πράξη.

Ώμοι: Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στο σακάκι του κοστουμιού είναι οι ώμοι και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. H ραφή πρέπει να αγκαλιάζει ωραία τους ώμους για να μην φαίνονται τετραγωνισμένοι και να μην τραβιούνται όταν μετακινείστε.

Γιακάς: Ο γιακάς του σακακιού σας θα πρέπει να είναι τοποθετημένος ακριβώς κάτω από τον γιακά του πουκαμίσου σας. Θα πρέπει να αγκαλιάζει το περίγραμμα της πλάτης σας χωρίς να χαλαρώνει ή να κρεμάει.

Μήκος μανικιού: Το μανίκι του σακακιού σας θα πρέπει να είναι όσο μακρύ χρειάζεται για να ακουμπήσει στο περικάρπιό σας. Το μήκος από το μανίκι του πουκαμίσου σας, θα πρέπει να είναι λίγο πιο μακρύ, περίπου τρία εκατοστά για να είναι ορατό μέσα από το μανίκι του σακακιού.

Θέση παντελονιού: Θα πρέπει να φορμάρει ιδανικά στο πίσω μέρος του σώματός σας. Αν είναι μεγαλύτερο από ότι πρέπει θα «σακουλιάζει» αν είναι μικρότερο από ότι πρέπει θα φαίνεται σφιχτό σαν κολάν και όχι σαν παντελόνι.

Μήκος σακακιού: Το σακάκι θα πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του φερμουάρ του παντελονιού σας.  Για να το τεστάρετε κάντε το εξής: φορέστε το σακάκι και άστε τα χέρια σας να πέσουν σε φυσική στάση στα πλάγια. Το σακάκι πρέπει να τελειώνει εκεί ακριβώς που βρίσκεται η άκρη του αντίχειρά σας.

Μήκος παντελονιού: Κατά καιρούς υπάρχουν τάσεις όπως να διπλώνει το παντελόνι σα να είναι τζιν ή ένα chino. Το τυπικό, όμως, μήκος είναι να ακουμπά το παντελόνι απαλά στο παπούτσι.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αποφύγετε τα μεγάλα πέτα, είναι εκτός εποχής. Μάξιμουμ στα 7 εκατοστά. Μην αφήνετε ραμμένες τις τσέπες και στο σκίσιμο στο σακάκι και βγάλτε τη ταμπέλα της φίρμας από το μανίκι.