Το πουκάμισο αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό ανδρικό ρούχο. Κατά τους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους αντανακλά την προσωπικότητα εκείνου που το φορά την κουλτούρα και την αισθητική του. Οι ρίζες του ενδύματος εντοπίζονται στο Καλαζίρι των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων, στον Κάνδυ των Περσών και στον ελληνικό Χιτώνα που εξελίχθηκε στην Τουνίκα των Ρωμαίων. Η λέξη πουκάμισο προέρχεται από την λέξη «Camisas» και εμφανίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα. Όπως προαναφέραμε ανάλογα τα υφάσματα, τους γιακάδες, τη γραμμή και τις μανσέτες, αναδεικνύεται η επαγγελματική ταυτότητα, η οικονομική ισχύς του άνδρα και παράλληλα ανάλογα τον χώρο που πρέπει να παραστεί ένας άνδρας γίνεται και η επιλογή του κατάλληλου για την περίσταση πουκαμίσου. Ιδού τι πρέπει να έχουμε κατά νου για το τέλειο πουκάμισο:

BUSINESS
Πρέπει να κάνετε την μεγαλύτερη εντύπωση στην αίθουσα των συνεδριάσεων με τα επαγγελματικά σας πουκάμισα. Το λευκό είναι η κλασσική επιλογή.

CASUAL
Εκτός επαγγελματικών υποχρεώσεων μπορείτε να επιλέξετε διάφορα χρώματα και διάφορα σχέδια σε πιο ανέμελη διάθεση.

ΒΡΑΔΥΝΑ
Η σίγουρη επιλογή είναι το λευκό πουκάμισο με μανικετόκουμπα για το μαύρο σμόκιν σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές με σκουρόχρωμα και γυαλιστερά υφάσματα ακόμα και μαύρα πουκάμισα σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμες γραβάτες ή παπιγιόν για τις πολύ επίσημες υποχρεώσεις.

REGULAR FIT
Το κλασσικό στιλ με την ευθεία κοπή που στενεύει ελαφρώς στη μέση.

SLIM FIT
Μοντέρνο στιλ, κομμένο στις γραμμές του σώματος έχοντας ως στιλιστική αιχμή το φινίρισμα.

EXTRA SLIM FIT
Πολύ στενή κοπή, πολύ λεπτά μανίκια, καθαρό, μοντέρνο περίγραμμα για να αναδεικνύεται ένα γυμνασμένο σώμα.

ΓΙΑΚΑΣ: Οι επιλογές είναι πολλές κλασσικοί γιακάδες για γραβάτα, ανοιχτοί γιακάδες για επιλογές είτε με γραβάτα, είτε χωρίς, γιακάδες που κουμπώνονται με κουμπιά, κολάρο για σμόκιν.

Ο “παράδεισος” για τα καλύτερα πουκάμισα είναι στο: store.princeoliver.com