Ο προπονητής που έγινε fashion icon

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας δεν υπήρξε ποτέ σταρ. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Εθνική ομάδα 57 φορές στο διάστημα 1995-2004 και ήταν ένας σκληροτράχηλος μεσοαμυντικός, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε μεγάλη ομάδα. Στην Κρίσταλ Πάλλας ξεκίνησε, στην Αστον Βίλλα, που το παρατσούκλι «χωριάτες» τα λέει όλα για το… κύρος της ομάδας, έγινε όνομα, στη Μίντλεσμπρο έκλεισε την καριέρα του.
Γιατί ο εν λόγω τύπος έφτασε να γίνει προπονητής στην Εθνική Αγγλίας; Επειδή ήταν στην Εθνική Ελπίδων και αφού στην Ανδρών έγινε ανανέωση και πήγαν οι πιτσιρικάδες Αλι, Ράσφορντ κλπ, αποφάσισαν να τον προβιβάσουν.
Κι, όμως, αυτός ο τύπος που σαν παίκτης δεν ήταν σταρ, ως προπονητής έγινε ήδη όχι απλά σταρ, αλλά fashion icon τύπου Μπέκαμ. Με άψογα κοστούμια στον πάγκο, με μοδάτες τραγιάσκες το χειμώνα, στην πρεμιέρα των Αγγλων με την Τυνησία ήταν σκέτος λόρδος όταν κοουτσάριζε. Με γιλέκο και γραβάτα τελείωσε κάθε κουβέντα για τον πιο καλοντυμένο προπονητή. Το Esquire άρχισε να πλέκει το εγκώμιό του…