Ο γυμναστής που έκανε τον LeBron James από σούπερ αθλητή, σούπερ ήρωα

Το 2014 στους τελικούς Spurs – Heat 4-1, στους αγώνες στο Τέξας, που γίνονταν χωρίς κλιματισμό, ο LeBron James υπέφερε και στο τέλος των αγώνων έμοιαζε να καταρρέει. Εκτότε δούλεψε τόσο σκληρά στο γυμναστήριο, φθάνοντας στο σημείο από σούπερ αθλητής να γίνει κάτι σαν σούπερ ήρωας. Ηδη από το 2012 ο «βασιλιάς» αναζήτησε τρόπους εκ γύμνασης για να βελτιώσει την αθλητική του απόδοση, αλλά και την διάρκεια που θα έχει η καριέρα του και πίσω από τη μεταμόρφωσή του δεν βρίσκεται κάποια… αράχνη που τον δάγκωσε, αλλά ο David Alexander ο κορυφαίος personal προπονητής των ΗΠΑ, ο οποίος διευθύνει το DBC Fitness στο Μαϊάμι έχοντας στο πελατολόγιό του κορυφαίους αθλητές του NFL, όπως ο Von Miller και ο Antonio Brown, αλλά και παίκτες του ΝΒΑ, που θέλουν να γίνουν σαν τον LeBron, όπως ο Victor Oladipo.
Στο εν λόγω γυμναστήριο υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία πάνω στην φυσική κατάσταση και βασίζεται στη “βιομηχανική”. Όταν ένας αθλητής θα περάσει την πόρτα του εν λόγω κέντρου θα ξεκινήσει με μια λεπτομερή αξιολόγηση στο σώμα του, που περιλαμβάνει 60 ορθοπεδικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κάμψης του γόνατος, της καμπυλότητας της οσφυϊκής χώρας και της θωρακικής προέκτασης. Στη συνέχεια, o Alexander και η ομάδα του εφαρμόζουν μαθηματικά και την επιστήμη για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να βελτιστοποιεί την κίνηση για το συγκεκριμένο σώμα του αθλητή. Και αν αυτό φαίνεται εξωπραγματικό – και σε μας είναι η αλήθεια- εξετάστε απλά τα αποτελέσματα: ο Victor Oladipo είχε μια φετινή σεζόν All-NBA και ο LeBron James, μετά από 15 χρόνια στο ΝΒΑ κάνει την καλύτερη σεζόν του και καταφέρνει να τελειώνει έναν τελικό χωρίς να βγει ούτε δευτερόλεπτο έχοντας απόδοση εξωπραγματική, πάνω από ότι θεωρούσαμε μέχρι σήμερα ανθρώπινο όριο. Ο τρέχων προσωπικός βιομηχανικός γυμναστής του του LeBron είναι ο Donnie Raimon, ο ο οποίος είναι αναλυτής κινήσεων και ο ακαδημαϊκός διευθυντής του DBC Fitness του Alexander.

Μόλις ο πρώτος τελικός Warriors – Cavs τελείωσε ο Oladipo έστειλε μήνυμα στον Alexander με το ερώτημα «πότε ξεκινάμε», δηλώνοντας έτοιμος να ανέβει και αυτός επίπεδο, να φτάσει πιο μακριά τα ανθρώπινα όρια. Ο Alexander του είπε να πάει μία εβδομάδα σε κάποιο νησί να ξεκουραστεί και μετά τον περιμένει με άγριες διαθέσεις…