Οι 5 πιο σατανικοί serial killers

Το νέο μακελειό στις ΗΠΑ, η δολοφονία του 14χρονου στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης είναι τρομακτικά γεγονότα τα οποία έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο κόσμος αγγελικά πλασμένος δεν είναι. Κάποτε μπορεί να ήταν. Το σημερινό κείμενο βουτάει σε μία ιστορία γεμάτη αίμα, καθώς ανασύρει από την ιστορία, τους πέντε πιο σατανικούς serial killers. Σε άλλο κείμενο θα παρουσιάσουμε και τους μακελάρηδες, αφού ζούμε σε μία εποχή όπου ο κάθε φανατικός εύκολα τινάζει ότι βρει μπροστά του στο όνομα μίας θρησκείας, μίας πολιτικής ή οτιδήποτε άλλο τους κάνει να κολλήσει το μυαλό.

1 Pedro Alonso Lopez

1

Πρόκειται για Κολομβιανό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος βίασε και σκότωσε περισσότερα από 300 κορίτσια στην Λατινική Αμερική, κυρίως στο Περού. Χρησιμοποιούσε τις πιο βίαιες μεθόδου και αρέσκονταν να στραγγαλίζει τα θύματά του σε άδεια κτίρια. Συνελήφθη σε μία αποτυχημένη απόπειρα, όταν παγιδεύτηκε από πολίτες. Ομολόγησε περισσότερες από 300 δολοφονίες. Δυστυχώς μόνο 53 πτώματα ανακαλύφθηκαν, αφού έθαβε σε απρόσιτες περιοχές τα θύματά του. Φυλακίστηκε το 1980, αλλά μετά από 18 χρόνια αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Εκουαδόρ και έφυγε για την Κολομβία. Εκεί οι αρχές τον συνέλαβαν ξανά το 2002 και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιων δεσμών.

2 Dr Harold Shipman

2

Ήταν Αγγλος γιατρός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 250 δολοφονίες. Ήταν έμπιστος γιατρός πολλών ανθρώπων, σεβαστό πρόσωπο στην κοινότητα που κατοικούσε και οι ανησυχίες δημιουργήθηκαν, καθώς η περιοχή παρουσίαζε υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και καύσεων ηλικιωμένων γυναικών, με τον ίδιο να υπογράφει τα πιστοποιητικά θανάτου. Ο Σίπμαν σκότωνε τα θύματά του με θανατηφόρες ενέσεις και πολλές δολοφονίες εξιχνιάστηκαν αργότερα και αφού οι σωροί εκταφιάστηκαν για εξετάσεις. Ο “γιατρός θάνατος” σκότωνε και κληρονομούσε τα θύματά του και τις σωρούς τις έκαιγε, όσες μπορούσε, για να καταστρέφονται τα όργανα και τα αποδεικτικά στοιχεία από τις δηλητηριάσεις. Καταδικάστηκε σε 15 φορές ισόβια κάθειρξη και κρεμάστηκε στο κελί του τον Ιανουάριο του 2004 .

3 Daniel Camargo Barbosa

3

Κολομβιανός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος θεωρείται ότι βίασε και σκότωσε περισσότερες από 150 νέες κοπέλες στην Κολομβία και το Εκουαδόρ μεταξύ 1970 και 1980. Ομολόγησε 71 φόνους στο Εκουαδόρ, τους οποίους διέπραξε όταν είχε αποδράσει από φυλακή της Κολομβίας. Οδήγησε τις αρχές εκεί που είχε θάψει τα θύματά του, κάποια εκ των οποίων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ, αφού ορισμένα πτώματα τα τεμάχιζε. Καταδικάστηκε το 1989 σε ποινή φυλάκισης 16 ετών, τη μεγαλύτερη που προβλεπόταν στο Εκουαδόρ και το Νοέμβριο του 1994 δολοφονήθηκε στη φυλακή από ξάδελφο ενός εκ των θυμάτων του.

4 Pedro Rodrigues Filho

4

Βραζιλιάνος κατά συρροή δολοφόνος, που συνελήφθη το 1973 και 30 χρόνια αργότερα ομολόγησε ότι τα θύματά του ήταν τελικά 71 άνθρωποι. Διέπραξε τον πρώτο φόνο του σε ηλικία 14 ετών σε μία διάρρηξη. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, μερικούς από αυτούς για να εκδικηθεί το θάνατο μίας φίλης του από εμπόρους ναρκωτικών. Αργότερα σκότωσε τον πατέρα. Έκανε πολλούς φόνους μέσα στην φυλακή και η αρχική του ποινή από 30 χρόνια φυλάκιση έφτασε τα 400!.

5 Gary Ridgway

5

Ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στις ΗΠΑ. Το 2001 συνελήφθη για τέσσερις δολοφονίες και εν τέλει αποδείχτηκε ότι είχε σκοτώσει τουλάχιστον 70 γυναίκες στην πολιτεία Ουάσινγκτον μεταξύ 1980 και 1990. Γλίτωσε την ποινή θανάτου γιατί παρείχε λεπτομέρειες για τις δολοφονίες του και οδήγησε τις αρχές στα σημεία όπου τις διέπραξε. Πέντε από αυτές έγιναν στο “πράσινο ποτάμι” γι’ αυτό και ο Ριντγκγουέϊ ονομάστηκε από τον Τύπο “Ο δολοφόνος του Πράσινου Ποταμιού”. Για τις 49 από τις 70 δολοφονίες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.