Οι 10 εντολές για το καλύτερο αντρικό στιλ

 

«Δεν είναι εύκολο να ορίσεις τη δημιουργική διαδικασία για το καλύτερο στιλ», είχε απαντήσει πρόσφατα ο Τζόρτζιο Αρμάνι σε ερώτηση που του έγινε να ορίσει ποιο είναι το καλύτερο στιλ. Όλοι, όμως, οι σχεδιαστές συμφωνούν πως επειδή το στιλ είναι προσωπική υπόθεση, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες πάνω στους οποίους μπορείς να βαδίσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου καλό στιλ. Το PRINCE OLIVER MAG σας παρουσιάζει το «δεκάλογο» για το καλύτερο ανδρικό στιλ:

1. Να είστε άνετοι με αυτά που φοράτε.

Οι «στιλάτοι» άνδρες στην πραγματικότητα είναι οι καλύτερα ντυμένοι άνδρες που υπάρχουν σε έναν οποιοδήποτε χώρο. Ο έξυπνος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η εμφάνισή του αντικατοπτρίζει τις βασικές του αξίες, την οικογένειά του, την επιχείρησή του και τον τρόπο ζωής του.

2. Όλα όσα φοράτε πρέπει να ταιριάζουν

Οι κομψοί άνδρες δεν ντύνονται έχοντας μόνο στο μυαλό το κόστος. Ακόμα και αν ένα ρούχο πωλείται με έκπτωση 90% ο έξυπνος άνδρας δεν θα το αγοράσει, αν δεν ταιριάζει. Συνεπώς ο κομψός άνδρας είναι επιλεκτικός.

3. Ντυθείτε με βάση το σώμα σας, την περίσταση, τον καιρό, ντυθείτε για σας.

Οι κομψοί άνδρες δεν διακατέχονται από ματαιοδοξία. Δεν επιτρέπουν η κρίση τους να άγεται μόνο από τις τάσεις τις μόδας. Αντίθετα είναι λογικοί στις επιλογές τους επειδή καταλαβαίνουν τι ταιριάζει στον τύπο του σώματός τους, τα γεγονότα που παρακολουθούν, τον καιρό και τον τρόπο ζωής τους. Οι επιλογές τους δεν υπαγορεύονται από το τι φαίνεται καλό σε κάποιον άλλο.

4. Βρείτε το brand που σας ταιριάζει.

Ένας κομψός άνθρωπος καταλαβαίνει τη σημασία ενός ειδικευμένου για τον ίδιο καταστήματος, brand, πωλητή ή ράφτη. Έτσι οικοδομείται μια φιλία με έναν που εμπιστεύεται.

5. Βρείτε τον κομμωτή σας.

Είναι σημαντικό να έχετε βρει και να έχει αποκτήσει μία σχέση φιλίας με τον κομμωτή σας. Χρειάζεται η επίσκεψη σε αυτόν μία φορά το μήνα.

6. Συντήρηση ρούχων.

Πλύση, επισκευή, κομβίωση, γυάλισμα παπουτσιών. Μην περιμένετε από άλλους να δουν ποιο ρούχο χρειάζεται πλύσιμο. Ο έξυπνος μόνος του κάνει την επιμέλεια έστω και αν στο τέλος άλλος θα τα πλύνει ή θα τα επιδιορθώσει. Μην περιμένετε το πρωινό για να γυαλίσετε τα παπούτσια σας.

7. Τακτοποιείστε την ντουλάπα σας.

Το καλό στιλ δεν ξεκινάει με τα ρούχα που φοράτε, αλλά με του που και πως αποθηκεύεται τα ρούχα σας και τα αξεσουάρ, πόσο τακτοποιημένη και καθαρή είναι η ντουλάπα σας.

8. Προϋπολογίστε το κόστος των αγορών σας.

Κάντε το ετήσιο πλάνο των αγορών σας έτσι ώστε να μπορείτε να αγοράζετε καλής ποιότητας ρούχων. Επιμείνετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Μην ξεχνάτε την παροιμία που λέει ότι η φτήνια τρώει τον παρά.

9. Η άνεση σημαντικότερη από το στιλ

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η άνεση και η λειτουργικότητα του ρούχου πάνω σας δεν πρέπει να θυσιάζεται για το στιλ. Αν το ρούχο δεν είναι άνετο και σας εμποδίζει στο τέλος θα χαθεί και το στιλ.

10. Σετάρετε νωρίς το επόμενο ντύσιμό σας

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να αποφασίσετε τι θα φορέσετε το πρωί στο γραφείο. Σετάρετε από το προηγούμενο βράδυ, με άνεση χρόνου και ψυχραιμία το ντύσιμο της επόμενης ημέρας.