Οι κανόνες του βραδινού ενδύματος

Έχει κατηγορηθεί ως σύμβολο νεοφιλελευθερισμού. Επαναστάτες αριστεροί μόνο που δεν την καίνε στην φωτιά, ξεχνώντας ότι ο Λένιν γραβάτα φορούσε. Τα Χριστούγεννα έρχονται, οι γιορτές έρχονται, μαζί και οι εκδηλώσεις, τα gala και εκεί πως θα παρουσιαστείτε; Με τζιν; Με φόρμα; Με στρατιωτικό παντελόνι και γιλέκο εκστρατείας; Και βέβαια όχι, ακόμα και αν είχατε τον Τσε αφίσα στο δωμάτιό σας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις επιλογές σας για να μην πανικοβληθείτε.

ΣΑΚΑΚΙ ΔΕΙΠΝΟΥ

Όλα ξεκινούν με το σακάκι που πρόκειται να φορέσετε. Είναι καλύτερα να βρείτε ένα καλής ποιότητας ένα. Η καλύτερη επιλογή κατά 99% είναι μαύρο χρώματος, ωστόσο, και το blue black είναι αποδεκτό από τους παραδοσιακούς κανόνες. Το βελούδο που αναβιώνει είναι επίσης μία επιλογή.

ΠΕΤΟ

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη στα πέτα, αλλά εσείς μπορείτε να διαλέξετε ένα συνηθισμένο με εγκοπή. Δείτε αυτά που ενθαρρύνουν μία “V” μορφή στον κορμό σας και μπορούν να υποστηρίξουν όχι μόνο γραβάτα, αλλά και παπιγιόν.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Για τις επίσημες εμφανίσεις υπάρχουν πουκάμισα με πτυχές που φαίνονται υπέροχα, με διακριτικό μαύρο καρφί ή με κρυμμένα κουπιά. Με πιέτες και διπλή μανσέτα και δέσιμο με μανικετόκουμπο είναι οι πιο σοβαρές επιλογές.

ΠΑΠΙΓΙΟΝ

Είναι μία σπουδαία ευκαιρία να φορέσετε κάτι διαφορετικό σε μία εκδήλωση. Ο Γιάννης Βαρουφάκης μπορεί να έκανε διαπραγματεύσεις με τα πουκάμισα έξω, αλλά στις σοβαρές ομιλίες φορούσε μαύρο κοστούμι και μαύρο παπιγιόν. Ένα παπιγιόν από μαύρο μετάξι βελτιώνει το βλέμμα. Αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάστε παπιγιόν με έντονο χρώμα.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Αποφεύγουμε αυτά με τις πιέτες. Φυσικά και θα προτιμήσουμε το μαύρο ιδιαίτερης πλέξης στο ύφασμα έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι βραδινό και με λεπτομέρειες που μπορεί να είναι από σατέν ή δέρμα.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Ξεχάστε τα sneakers. Εδώ θα χρειαστεί δερμάτινο, καλογυαλισμένο, φινιρεσμένο ζευγάρι παπούτσια. Τα στιλ και οι μάρκες είναι πολλές. Επενδύστε στο καλό παπούτσι.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Στις επίσημες τελετές η ζώνη αποφεύγεται. Γι’ αυτό φροντίστε να ταιριάζει το παντελόνι στο σώμα σας. Μπορείτε να φορέσετε τιράντες, αλλά δεν πρέπει να φαίνονται. Μία ξεπερασμένη σήμερα επιλογή ήταν το ζωνάρι. Για ρολόι επιλέξτε ένα με δερμάτινο λουρί.