Οι καλύτερες μοτοσικλέτες του 2016

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες μοτοσικλετιστές, το Prince Oliver Mag παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες μοτοσικλέτες του 2016:

V STROM 650

1-suzuki

Το Best Seller της SUZUKI. Η μοτοσικλέτα που τα κάνει όλα. Τόσο on για να διασχίσεις όλη την Ευρώπη. Όσο off χρειάζεται για να μην φοβηθείς το χωματόδρομο που θα σε πάει σε απόμερη παραλία. Τόσο friendly στην οδήγηση στην πόλη, σα να έχεις παπί!. Με 68 ίππους, πολύ δυνατό για τον κυβισμό του και με τιμές να ξεκινούν λίγο κάτω από τις 8.000 ευρώ. Η αξιοπιστία του προηγούμενου μοντέλου ήταν παροιμιώδης. Το νέο προσφέρει την ίδια και καλύτερη και με λιγότερο service. Βλέπετε το προηγούμενο μοντέλο ήθελε κάθε 6.000 χλμ. Επίσκεψη στο συνεργείο για αλλαγή λαδιών κλπ, το νέο μοντέλο χρειάζεται μετά από 10.000 χλμ.


 

KAWASAKI Z800

4-kawa-z800

Ο street fighter της Kawasaki πήρε αναβολικά και φούσκωσε τα μπράτσα του. 40 χρόνια μετά το πρώτο Z1, η σειρά Ζ εξελίσσεται συνεχώς και το 800 πηγαίνει την οικογένεια αυτή, αλλά και όλη την κατηγορία πολλά βήματα μπροστά. Η επιθετική μάσκα, το led πίσω φανάρι και η brutal κατάληξη της εξάτμισης δίνουν τον σχεδιαστικό τόνο. Με 113 ίππους θα χρειαστείτε χειροπέδες, που λέει ο λόγος, για να αντέξετε τη δύναμη της επιτάχυνσης. Κοντά στις 9.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για την εκπληκτική αυτή μοτοσικλέτα.


 

DUCATI SCRABLER SIXTY 2

3-ducati-scrambler-sixty2

 

Η DUCATI πέτυχε διάνα στο συνδυασμό του κλασσικού με το μοντέρνο. Η εμφάνιση μπορεί να θυμίζει ρετρό, άλλωστε πρόκειται για επανασχεδιασμό μίας μοτοσικλέτας που κυκλοφόρησε πριν από 40 και πλέον χρόνια, κατόπιν σταμάτησε η παραγωγή τους και σήμερα κυκλοφορεί μία καινούργια σα να επρόκειτο η εξέλιξη, εκείνου του ιστορικού μοντέλου, όμως, ο κινητήρας, τα φώτα, τα πάντα όλα που λένε και οι πιτσιρικάδες είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με service κάθε 12.000 χλμ θα ξεχάσετε τι σημαίνει συνεργείο. Κοντά στα 9.000 ευρώ ξεκινούν οι τιμές, καθώς τα διαμάντια είναι παντοτινά, αλλά δεν είναι και τσάμπα.


 

KTM DUKE 390

7-ktm-duke-200

H αυτού εξοχότητα, ο Αυστριακός Δούκας κατέβηκε λίγο κάτω από 400cc και δημιουργεί την καλύτερη μοτοσικλέτα πόλης. Τι κάνει ο Δούκας. Τα πάντα: Στρίβει σαν αγωνιστικό MOTO GP, με μόλις 139 βάρος επιταχύνει σαν δαίμονας μέχρι τα 179 χλμ, οπότε επεμβαίνει ο κόφτης, ο χαμηλός κυβισμός το καθιστά φθηνότερο στην συντήρηση και καταναλώνει σαν σκουτεράκι με 3,5 λίτρα ανά 100 χλμ σε νορμάλ οδήγηση και 4,3 λίτρα στα κόκκινα! Και όσον αφορά την τεχνολογία, πιο πολύ πεθαίνεις. Μέχρι και ABS διαθέτει, ναι σε τόσο χαμηλό κυβισμό. Και τιμή περίπου στα 4.500 ευρώ. Μπαμ και κάτω…


 

INDIAN SCOUT SIXTY

2-indian-scout-sixtymd

Για όσους θεωρούν ότι οι Harley πολύ φορέθηκαν και θέλουν κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, που θα το οδηγούν μόνο αυτοί, άντε κάποιοι ελάχιστοι ακόμα, η Indian προσφέρει αυτού του είδους τις custom μοτοσικλέτες. Βέβαια, επειδή οι τιμές είναι όσο ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας, υπάρχει και το συγκεκριμένο μοντέλο στα 14.500 ευρώ που είναι και το πιο οικονομικό της εταιρίας. Δεν θα σας πούμε για τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτές οι μοτοσικλέτες δεν αγοράζονται γιατί πάνε γρήγορα ή γιατί στρίβουν πολύ καλά. Αυτές τις μοτοσικλέτες τις βλέπεις και τις ερωτεύεσαι, όπως τις γυναίκες που δεν θα γίνουν ποτέ καλές νοικοκυρές.