Μία ή δύο αγκράφες, ιδού η απορία…

 

 

Έχετε φορέσει ποτέ παπούτσια με αγκράφα; Μήπως δεν ξέρετε καν τι είναι αυτό που σας λέμε; Εάν δεν τα έχετε φορέσει ή αν δεν τα ξέρετε καν, προφανώς είστε από αυτούς που είναι μόνιμα κολλημένοι με το oxford στιλ. Ωστόσο, σήμερα τα παπούτσια με αγκράφα είναι η επιτομή του στιλ. Γιατί; Διότι είναι μοναδικά. Διότι έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Γιατί σας κάνουν να είστε διαφορετικοί από τους άλλους.

Είναι αλήθεια, οι γυναίκες ένα από τα πρώτα που θα δουν πάνω σας είναι τα παπούτσια. Και να ξέρετε ότι η κρίση είναι άμεση και χωρίς πολύ σκέψη. Γι’ αυτό στο τέλος ένα ερώτημα θα τεθεί. Με μία ή με δύο αγκράφες; Για να μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο, σας συνιστούμε με τη διπλή αγκράφα.

Πολλοί αναρωτιούνται από πού προέρχεται αυτό το σχέδιο παπουτσιού. Υπάρχουν σχέδια από σχεδιαστές παπουτσιών το 1901. Οι ιστορικές έρευνες δείχνουν ότι εφευρέθηκαν στην Ευρώπη και πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν σανδάλια μοναχών που κατοικούσαν στις Άλπεις και τα εν λόγω σανδάλια τα πήρε μαζί του στο Λονδίνο ένας Άγγλος ταξιδιώτης τον 15ο αιώνα μ.Χ. Γι’ αυτό και στα Αγγλικά το εν λόγω παπούτσι λέγεται “monk” όπως δηλαδή ονομάζεται και ο καλόγερος. Ας δούμε, όμως, τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις του εν λόγω υποδήματος.

-Μία αγκράφα

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι είναι ένα παπούτσι που δεν έχει κορδόνια και αυτό το κάνει να διαφέρει από τα άλλα. Βλέπετε επίσης ότι είναι τρία τα κομμάτια δέρματος που συγκροτούν το υπόδημα, ενώ η γλώσσα του έχει μεγάλο εύρος.

-Δυο αγκράφες

Περισσότερο δέρμα και περισσότερο μέταλλο θα δείτε σε αυτό το υπόδημα. Σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με τα υποδήματα με τη μία αγκράφα. Πάντως, αν το πόδι σας είναι πολύ λεπτό, τότε με τη διπλή αγκράφα θα υπάρχει καλύτερο κούμπωμα.

Μία ή  δύο αγκράφες;

Το κάθε ένα από τα δύο είδη υπηρετεί διαφορετικές περιστάσεις. Τα υποδήματα με τη μία αγκράφα μπορείτε να τα φορέσετε στο γραφείο, άλλωστε το παντελόνι μπορεί να καλύπτει την αγκράφα και να φαίνεται όπως όλα τα κλασσικά παπούτσια και θα τα φοράτε πιο εύκολα αφού δεν έχουν κορδόνια. Αυτά με τις δύο αγκράφες είναι ιδανικά για πάρτι, για εκδηλώσεις, μπορείτε να τα φορέσετε σε χαλαρές φάσεις με λυμένες τις αγκράφες, ακόμα και με τζιν.

Για περισσότερα παπούτσια και μοναδικές προσφορές αγορών πατήστε εδώ:

https://store.princeoliver.com/el/146-papoutsia