Ζήσε σήμερα την “άγρια δύση”

Οι εμπειρίες που συλλέγουμε στη ζωή είναι τα μεγαλύτερα εφόδια που μπορούμε να έχουμε ως άνθρωποι. Εμπειρίες ταξιδιωτικές, εμπειρίες γευστικές, εμπειρίες στη μόδα. Όλα αυτά που θα μας κάνουν να φαινόμαστε και να είμαστε διαφορετικοί και ελκυστικοί, όπως διαφορετικός και ελκυστικός είναι ο κάθε PRINCE OLIVER άνδρας.

Μία τέτοια εμπειρία, εντελώς ξεχωριστή από τα συνηθισμένα, είναι η προσομοίωση με την “άγρια δύση”. Ένα ταξίδι ζωής στο κέντρο των ΗΠΑ, στο Κολοράντο εκεί όπου δεσπόζουν τα “Βραχώδη όρη”, είναι στην πόλη Ντάντον, όπου βρίσκεται το Dunton Hot Springs Exclusive Luxury Retreat, ένα από τα καλύτερα και πιο σπάνια του κόσμου.

colorado7

Το εν λόγω resort διαθέτει μόλις 12 σουίτες, οπότε θα χρειαστεί υπομονή για να βρείτε μία ελεύθερη. Άνοιξε τις πόρτες του το 2001 και πρόκειται για την ανακαίνιση μίας πόλης φάντασμα της άγριας δύσης σε ένα εξαιρετικό αλπικό περιβάλλον.

colorado2

colorado3

colorado1

Το spa του resort χρησιμοποιεί το φυσικό, ιαματικό νερό της περιοχής. Το παλαιό σαλούν της πόλης μεταμορφώθηκε σε ένα υψηλής κλάσης εστιατόριο.

colorado4

Ιστορία

Το Ντάντον είναι μία πόλη του 19ου αιώνα, στην οποία αρχικά κατοικούσαν 50 άτομα. Στις αρχές του 20ου αιώνα έφτασε να έχει μέχρι και 500 κατοίκους, όταν τα τοπικά ορυχεία ήταν στην ακμή τους, αλλά σταδιακά, με την αλλαγή της οικονομίας των ΗΠΑ ο κόσμος έφυγε. Αργότερα στην δεκαετία του ’70 λειτούργησε σαν ράντσο και σήμερα αποτελεί, ολόκληρη η ανακαινισμένη πόλη ένα πολυτελές resort, μία ανακαίνιση που κράτησε 7 χρόνια.

colorado12

Τιμές

Οι 12 σουίτες διατίθεται με διαφορετικές τιμές σε δύο περιόδους Χειμώνα/Άνοιξη (Νοέμβριος – Μάιος) και Καλοκαίρι/Χειμώνας (Ιούνιος-Οκτώβριος) με την δεύτερη περίοδο να αποτελεί την πιο δημοφιλή. Οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ ημερησίως και φτάνουν μέχρι τα 1.750 ευρώ γι’ αυτές που φιλοξενούν μέχρι 10 άτομα, δηλαδή, 175 ευρώ το άτομο ημερησίως. Στο http://duntonhotsprings.com/ μπορείτε να δείτε και πακέτα προσφορών.

colorado6

Δραστηριότητες

Το εκπληκτικό αυτό vintage resort βρίσκεται δίπλα σε ιαματικές πηγές και γι’ αυτό είναι προορισμός για θεραπευτικούς λόγους, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει όλες τις υπηρεσίες spa που απαιτούνται συν ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο προορισμός είναι ιδανικός για ιππασία, πεζοπορία, αναρρίχηση και ψάρεμα στον παρακείμενο ποταμό Ντολόρες (fly fishing ονομάζεται η τεχνική που χρησιμοποιείται) ενώ το χειμώνα για σκι, αλλά και χορό στην αίθουσα χορού.

colorado5

colorado8

Γάμοι

Το resort διατίθεται μερικώς ή και εξ ολοκλήρου για γάμους σε αναπαράσταση των γάμων του 19ου αιώνα, είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι. Μάλιστα, υπάρχουν και πακέτα προσφορών:  για παράδειγμα έως 44 άτομα με 19.000 ευρώ την βραδιά.

colorado14

colorado13

Γεύση

Σεφ στο resort είναι ο βραβευμένος Κάρλος Μπάκα, ο οποίος ειδικεύεται σε ντόπιες συνταγές με προϊόντα της περιοχής, όπως μανιτάρια και κυνήγια. Η λίστα κρασιών του ξενοδοχείου είναι μεγάλη, αλλά για τους ενοίκους προτείνεται και το τοπικό bourbon whiskey.

colorado10

Πως θα πάτε:

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το αεροπορικό ταξίδι από την Αθήνα προς το Κορτές του Κολοράντο όπου βρίσκεται το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι μακρινό. Μία διαδρομή που προτείνεται είναι Αθήνα – Μονάχο, Μονάχο – Ντένβερ και Ντένβερ – Κορτές που συνολικά φτάνει τις 20 ώρες και κοστίζει περίπου 1.100 ευρώ. Αλλά ο προορισμός θα αποζημιώσει την όποια κούραση.