Βιάζεσαι, πέντε συμβουλές για να μην χάνεις το στιλ σου

Σε κυνηγάει ο χρόνος. Άργησες να σηκωθείς το πρωί και πρέπει να φύγεις για το γραφείο. Ιδού πέντε συμβουλές για να μην χάνεις το στιλ σου, ακόμα και όταν σου τυχαίνουν

 

  1. Ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσεις το πρωί. Όταν βιάζεσαι λειτουργείς στον αυτόματο πιλότο και δεν μπορείς να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Το μυαλό είναι ακόμα στην διαδικασία αφύπνισης και σκέφτεται μόνο τα βασικά. Σχεδιάστε, λοιπόν, από βραδύς τι θα φορέσετε, τοποθετείστε μαζί το παντελόνι, το σακάκι σας τα παπούτσια σας κλπ για να δείτε αν ταιριάζουν και αυτός ο μηχανισμός οργάνωσης θα σας βοηθήσει. Αφήστε δε που θα προλάβετε απρόοπτα όπως ένα σπασμένο κουμπί ή ένα χαλασμένο φερμουάρ.
  2. Δημιουργήστε μία πρωινή ρουτίνα. Η οργάνωση είναι βασικό συστατικό οποιασδήποτε επιτυχίας. Αν είστε άστατος όταν φεύγετε από το σπίτι, κάτι σημαντικό θα αφήνετε πίσω σας. Η πρωινή ρουτίνα σας βοηθά να μην ξοδεύετε πολύ φαιά ουσία. Που κολλάνε όλα αυτά με το στιλ; Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να έχετε σωστή ψυχική ενέργεια. Η αρνητική ψυχολογία χαλάει το οποιοδήποτε στιλ. Μερικές ιδέες πρωινής ρουτίνας είναι το περπάτημα με το σκύλο (10’), ο πρωινός καφές (10’), το στρώσιμο του κρεβατιού (3’), το πρωινό ντους (10’).
  1. Να έχετε οργανωμένη τη ντουλάπα σας. Κατ’ αρχάς τα τσαλακωμένα ρούχα προκαλούν άγχος. Αν η ντουλάπα σας δεν είναι οργανωμένη θα αναρωτιέστε που είναι τα πράγματα και δεν τα βρίσκετε, όπως μία γραβάτα, μία ζώνη ή ένα ζευγάρι κάλτσες. Απαλλαχτείτε από παλιά και φθαρμένα ρούχα που δεν τα φοράτε. Μπορείτε να τα πάτε στην εκκλησία της γειτονιάς και εκεί ξέρουν που θα τα δώσουν. Μία σωστά οργανωμένη ντουλάπα έχει ξεχωριστό τμήμα για τα κοστούμια, τα αξεσουάρ, όπως τα μαντίλια σετάρονται στα σακάκια, τα αθλητικά έχουν ξεχωριστό τμήμα, οι γραβάτες και οι ζώνες μπαίνουν ξεχωριστά σε ειδικές κρεμάστρες, η μία κρεμάστρα με την άλλη πρέπει να έχει απόσταση περίπου 2,5 εκατοστά.
  2. Ελαχιστοποιείστε τις αποφάσεις που απαιτούνται. Τι σημαίνει αυτό θα ρωτήσει κανείς. Θα δώσουμε ένα παράδειγμα. Έχετε ορισμένα ρούχα που αγαπάτε πολύ, αλλά δεν συνδυάζονται μεταξύ τους με τίποτα. Άρα τι κάνουμε. Ομαδοποιούμε ορισμένα ρούχα τα οποία συνδυάζονται και κατόπιν είναι εύκολο σε μία στιγμή που θα χρειαστείτε να ντυθείτε γρήγορα να έχετε το κατάλληλο σετ. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο.
  3. Αγοράστε αξεσουάρ από ιντερνετικά καταστήματα. Καλούδια του στιλ όπως μανικετόκουμπα, μαντήλια, παιχνιδιάρικες κάλτσες, καρφίτσες πέτου, τιράντες, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από e-shop. Θα γλιτώσετε χρόνο και θα κερδίσετε χρήματα. Αφήστε που θα δείτε σε αυτά φωτογραφίες από τις οποίες θα εμπνευστείτε για το δικό σας στιλ. Μπείτε στο store.princeoliver.com