Από τις σχολές μόδας Burgo στα μεγάλα show του κόσμου

Στο πλαίσιο της «New York Fashion week», που είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο της παγκόσμιας μόδας, ζητήθηκε από 138 σχεδιαστές από όλο τον κόσμο να εκθέσουν σχέδιά τους βασισμένα σε μία λέξη. Άλλοι επέλεξαν της λέξη «ανθεκτικότητα», άλλοι την λέξη «δύναμη», άλλη τη «νοσταλγία» και άλλοι τη «νεολαία».
Γιατί συνέβη αυτό; Διότι σχέση μεταξύ μόδας και τέχνης είναι αναμφισβήτητα ολοένα και ισχυρότερη. Διότι η αναζήτηση για νέες εκφράσεις και νέες εικόνες στη μόδα είναι μία διαδικασία συνεχής και ασταμάτητη.
Συνεπώς οι ορίζοντες για σχεδιαστές στο χώρο της μόδας είναι ορθάνοιχτοι και μαζί ο δρόμος για την επαγγελματική αποκατάσταση. Στις σχολές μόδας Burgo σε όλο τον κόσμο, το σχέδιο μόδας, οι τεχνικές σχεδίασης και το χρωματολόγιο είναι τα εφόδια έτσι ώστε όταν ανοίγει η πόρτα της φαντασίας, ο σπουδαστής να μπορεί να δημιουργεί διαφορετικούς τύπους ρούχων και αξεσουάρ. Στην διάρκεια των σπουδών του θα μπορεί να συμμετάσχει σε πολλές πρακτικές ασκήσεις, να πραγματοποιήσει εκατοντάδες σχέδια και διαφορετικούς τύπους συλλογών, για collection φθινόπωρο-χειμώνα και άνοιξη-καλοκαίρι, για όλους τους τύπους των ρούχων μέχρι βραδινά φορέματα και νυφικά. Την ίδια στιγμή, η μέθοδος παρέχει τις ιστορικές γνώσεις του σχεδίου μόδας μέχρι τη σύγχρονη εποχή, προτείνοντας διαφορετικούς τύπους, τάσεις και προοπτικές, παρέχοντας παράλληλα και κοινωνιολογική μελέτη της μόδας.
Στις σχολές Burgo ο σπουδαστής δημιουργεί το δικό του portfolio σχεδίων, μπορεί να λάβει μέρος στις επιδείξεις που κάνουν οι σχολές στο Μιλάνο και από εκεί να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του συμμετοχή σε ένα grand show όπως αυτό της Νέας Υόρκης.

Οι φωτογραφίες είναι από το show της Νέας Υόρκης: